Inspiratievonk.


There is an abundance of inspiration.
Everywhere in us and around us.

Light your fire.

Inspiration

Wat ons inspireert raakt onze ziel, het raakt ons diep van binnen. Weten wat je bezielt geeft je een kompas in het leven. Graag delen wij hieronder een aantal voorbeelden die ons inspireren, op zakelijk en persoonlijk vlak. Van muziek en boeken tot filmtrailers en video’s. We wensen je veel inspiratie toe!

Spotify playlist: iimproof inspiration

Een bonte verzameling betekenisvolle muziek die blijft groeien, mede door alle muziek die onder onze aandacht wordt gebracht. Van klassiekers als ‘Nothing else matters’ van Metallica tot het hedendaagse ‘Hoor je mij’ van S10. 
Bij elk nummer past een verhaal waarom het raakt, inspireert of verwondert. Je kunt de playlist natuurlijk volgen en voel je welkom om muziek te delen die volgens jou ook in de lijst thuis hoort. Met jouw verhaal, als je dat wilt.

Inspirerende boeken

Video: TEDTalk Lyla June

Lyla is een afstammeling van de Navajo indianen. Ze deelt de landmanagement technieken van haar voorouders, die in harmonie met de natuur leefden en ‘active agents’ waren om die harmonie te waarborgen.
 
Naschrift: Lyla betoogt hoe nodig mensen op de Aarde zijn, tegen de soms heersende opinie in dat de mensheid een plaag is voor de Aarde. Er is hoop.

Filmtrailer: "The life ahead"

De film “The life ahead”. Een bejaarde overlevende van de Holocaust (gespeeld door Sophia Loren) smeedt een onwaarschijnlijke band met een verbitterde jonge immigrant uit Senegal, wanneer ze hem in huis neemt nadat hij haar kort daarvoor heeft beroofd. 
Naschrift: een aangrijpende film die op een prachtige wijze illustreert wat mensen voor elkaar  betekenen. Hoe verschillend ze ook zijn.

Muziekvideo: Di-rect "Soldier on"

Refrein: “Er is niemand zo moedig als jij. Je houdt jezelf bij elkaar. Een miljoen verschillende stemmen die proberen je te breken. Luister maar naar één. De stem bij jou van binnen. En vecht door.
Naschrift: het refrein hierboven is veelzeggend en dat geldt eigenlijk ook voor de tekst van het gehele nummer.  De video laat aaneengeschakeld kwetsbaar krachtige jongeren zien, die allemaal op hun eigen manier doorvechten.

Korte video: "Donderdag afspraak"

De man die de auto bestuurt, zit eigenlijk alleen in de auto. In zijn gedachten zit zijn overleden vrouw naast hem en praat hij met haar. Hij heeft bloemen mee om op haar graf te leggen, iets wat veel Iraniërs op donderdag doen, vandaar de naam van deze korte video ‘Thursday appointment’.
Naschrift: wij zijn allemaal in staat om met een klein gebaar het leven van mensen om ons heen met wat liefde te beroeren.

Filmtrailer: "Down to Earth"

Het leven in de natuur en de ontmoetingen met de Earth keepers hebben het leven van Rolf Winters blijvend veranderd en zijn aandacht is nu gericht op het creëren van wisdom-based leadership, waarbij zorg voor people, profit, planet and purpose hand in hand gaan.
Naschrift: wat wij doen is mede gebaseerd op de wijsheid die Rolf heeft bloot gelegd. De film is in zijn geheel gratis beschikbaar op Youtube.

Filmtrailer: "Motorcycle diaries"

In 1952 gaan twee Argentijnen samen op een motorreis door Zuid-Amerika. Aan het einde van de film heeft Ernesto zich ontwikkeld van een jonge avonturier tot een politiek strijder. 
Naschrift: de film inspireert door rauwheid, authenticiteit, humor en tragiek. De vastberadenheid die bij Ernesto postvat als hij zijn doelbestemming vindt is indrukwekkend. 

Video: speech JK Rowling

In 1990 bedacht Joanna Rowling tijdens een treinreis van Manchester naar Londen het verhaal over een jonge tovenaar: Harry Potter.
Naschrift: de voordelen van falen en de kracht van een goed voorstellingsvermogen zijn belangrijke ingrediënten in persoonlijke ontwikkeling. Wijze levenslessen met de bescheidenheid van iemand die weet wat het is om te falen en die door het vinden van haar doelbestemming zich weer kon oprichten in het leven.

Muziekvideo U2 "Ordinary love"

‘Ik ben aan het rebelleren tegen het idee dat de wereld de wereld is zoals die is en dat ik daar geen sodemieter aan kan doen. Dus probeer ik er een sodemieter aan te doen.’ Aldus Bono van U2.
Naschrift: de vastberadenheid in zijn gevecht tegen onrecht die Bono laat zien ontspringt paradoxaal genoeg bij zijn vader die dominee was. Die vertelde hem altijd dat hij nooit ergens goed voor zou zijn. En juist dat heeft hem de ‘megalomane maniak’ gemaakt die hij geworden is.

Video: speech Feike Sybesma

De talenten die je hebt, daar moet je alles uit halen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om te ontdekken waar je goed in bent. Feike Sybesma ontving voor zijn verdiensten de ‘Humanitarian of the year award’ (2010) en de ‘Leaders of Change award’ (2011), beide van de VN. 
Naschrift: Feike is een warm voorstander van de circulaire economie. En bracht DSM van ‘De Staats Mijnen’ naar ‘Doing Something Meaningful’. 

Video: TED Talk Salman Khan

Eind 2004 startte Salman met het geven van bijlessen wiskunde aan zijn nichtje Nadia met behulp van het online Doedelkladblok van Yahoo!. Het was het begin van de Khanacademy.
Naschrift: ‘Laten we het lesgeven richten op het beheersen van een vak, niet op toetsresultaten’. De Khanacademy is niet commercieel, wordt gesteund door filantropische instellingen en is inmiddels een wereldwijd fenomeen.

Korte film: "The butterfly circus"

Dit is een prachtige korte film met in de hoofdrol Nick Vujicic als Will, geboren in Australië, de man zonder ledematen. Wat anderen zien als een tekortkoming, ziet Mr. Mendez als schoonheid in ieder van zijn artiesten, waardoor zij stuk voor stuk uit hun cocon naar voren komen.
Naschrift: deze film laat het verschil zien tussen focussen op beperkingen versus mogelijkheden. Iedereen heeft talent, het is aan jou om dat te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. 

Video: Gevangenen compassie project

Veel van de mannen en vrouwen die in gevangenissen leven zijn zich niet bewust van hun kinder of jeugd trauma’s.
Naschrift: verdringing of onderdrukking van (te) pijnlijke ervaringen uit de jeugd kunnen leiden tot negatieve emoties en ultiem tot crimineel gedrag. Dit is een oproep om actie te nemen en het belang te zien van zorg (niet straf) in het justitieel systeem.

Filmtrailer: "As it is in heaven"

De beroemde topdirigent die na een hartaanval terugkeert naar zijn geboortedorp, waar hij in zijn jeugd het gepeste jongetje was.
Naschrift: één van de belangrijke boodschappen uit deze film is dat de mens zijn leven op zijn eigen wijze mag leven, en zich ontplooien op de manier die het best bij hem/haar past. Prachtig met muziek ondersteunt in “Gabriella’s song”. Zie onze playlist.

Video: speech Steve Jobs

Laat het geluid van anderen niet jouw innerlijke stem verstillen. Heb de moed om jouw hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten zij al wat je echt wilt worden. Al het andere is secundair. 
Naschrift: waardevolle levenslessen die Steve via zijn levensverhaal deelt, en achteraf ziet hoe het logisch samenhangt, terwijl hij toentertijd niet wist waar het allemaal toe zou leiden. 

Muziekvideo Laura Pausini: "Seen"

Een prachtige video en een lied met mooie tekst van Laura Pausini, de Italiaanse titel luidt “Io si”, vrij vertaald: “Ik wel”. Het is de titelsong van de film “The life ahead”. Met het refrein “Want ik zie jou, en ik zie ook wie jij bent! Je kunt je voor mij niet verschuilen. Ik wil dat je weet dat je gezien wordt.” 
Naschrift: in de video zie je beelden uit de film gecombineerd met krachtige, kwetsbare vrouwen. De compassie, het lijden en de liefde spat er vanaf. 

 

Scroll to Top