Samenzi(j)n.

Onbevangen, bezield, vrij en verantwoordelijk.
Kwaliteitsverlangend en samenwerkend.

Verbonden kunnen we zoveel.

Werkgemeenschap

De iimproof werkgemeenschap is een groep onafhankelijke professionals met een gezamenlijke missie.

We verwezenlijken die missie door bewustzijnsontwikkeling van organisatie, team en mens te ondersteunen en versnellen.

Als werkgemeenschap omarmen wij het evolutionaire (Beck/Cowan) of cyane (Laloux) waardesysteem.


Onafhankelijk verbonden professionals.

Leden

Martijn Beukema
Joyce Blok
Jurriaan Callenbach
René van Dalen
Sherida Heilbron
Tineke Huijsing
Heleen van der Hulst

Egon Hus
Andries Kooijman
Jorien Kruse
Mireille Meijs
Margon de Molenaar-Backx
Barbara Nanninga
Marc Pontier
Col Prevoo
Sharon van der Sluis
Andy Tjon A Foek
Marion Veenstra-Bleeker
Hans Verboon
Danny Visser
Peter van der Vliet
Leo van Walen

* Lees verder op deze pagina onze persoonlijke profielen *

PurposeWij dromen van en werken aan een wereld waarin mensen en organisaties meer verbonden zijn. Met zichzelf, de samenleving en de natuur. Zodat leven stroomt en we vanuit heelheid en authenticiteit met compassie en veerkracht samen-werken aan een duurzaam bestaan.

Wij zijn ons ervan bewust dat een duurzaam bestaan om zelfherstellend vermogen, om regeneratie, vraagt. Onze werkgemeenschap inspireert en begeleidt tijdens deze reis.

Bewust, verbonden en regeneratief.

Visie

Wij geven vorm aan een evolutionaire werkgemeenschap die bewuste coaching en cunsulting biedt aan organisaties, teams en medewerkers. Voor een meer verbonden wereld.

Bestaansrecht

Wij bieden toegevoegde waarde omdat we op een eigentijdse manier duurzaam resultaat beiden in alles wat we doen. Door altijd te werken vanuit een dieper bewustzijn. Dat onderscheidt ons.

Jaarplanning 2024

 • Dinsdag 23 januari (15:00-17:00 online)
  Nieuwjaarsbijeenkomst + intervisie
 • Donderdag 7 maart (15:00-21:00 fysiek)
  Intervisie + thema
 • Dinsdag 23 april (19:00-21:00 online)
  Intervisie
 • Donderdag 20 juni (15:00-21:00 fysiek)
  Intervisie + thema
 • Dinsdag 10 september (15:00-17:00 online)
  Intervisie
 • Intervisieweek 21 t/m 28 september (fysiek)
  Intervisieweek Italië
 • Donderdag 17 oktober (19:00-21:00 online)
  Intervisie
 • Dinsdag 26 november (15:00-21:00 fysiek)
  Intervisie + thema

Historie

Egon rooted like trees
Na een 25-jarige carrière in de internationale IT-service industrie, ging het roer om. En ik nam één les mee: succes en falen wordt altijd gedefinieerd door mensen. Hoe beter je de mens tot recht laat komen, hoe natuurlijker en moeitelozer alles verloopt. Nu zet ik mij met bezieling in voor klanten, om dit te bereiken. Mijn naam is Egon Hus, oprichter van iimproof en facilitator van de werkgemeenschap.
In 2013 is iimproof B.V. opgericht, met de organisatievorm van een werkgemeenschap. Om de leden ‘agency’ te geven over hun betrokkenheid. Ieders unieke bijdrage vanuit de juiste balans tussen individuele vrijheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid. De werkgemeenschap is een samenwerkingseenheid, een lerende organisatie, een commerciële kracht en een inkoopplatform.
Egon buddha
In de afgelopen 10 jaar is de werkgemeenschap uitgegroeid tot een diverse groep van ruim 20 professionals, die vanuit de gemeenschappelijke bezieling samen-werken aan een betere wereld. Ieder brengt eigenheid en expertise in vanuit een persoonlijke balans tussen werken met de werkgemeenschap en zelfstandig werken. Dat maakt ons hyper flexibel en pluriform, waar onze klanten wel bij varen. Jaarlijks is er een intervisieweek op onze training & coaching locatie in Italië, die zorgt voor een bijzondere verdieping en verbinding.  

What's in a name (iimproof)?

Ik ben
(I am)

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Maar hoe doe je dat? Meer jezelf worden doe je door vanuit zelfreflectie en bewustwording jouw onbewuste kant te integreren, om te leren waar je werkelijke talent ligt en daar mee aan de slag te gaan.

Sta in jouw kracht.

Ik ben bewijs
(I am proof)

Voorbeeldgedrag inspireert tot volgen. Leiders en teams die een transformatie tot stand brengen zijn zelf het levende bewijs. Zij banen het pad en laten de weg zien. Want zien is geloven. Zoals Gandhi al zei: "Be the change you want to see in the world".

Ben de verandering.

Ik verbeter
(I improve)

De wereld is continu in verandering. Dat brengt kansen om te verbeteren. Vanuit een alerte, open instelling (sense & respond) met de wil om de wereld steeds opnieuw te bezien. Nieuwsgierig en leergierig. Om het altijd beter kan.

Blijf in verbinding.

Principes

Bewust.

Een leven lang ontwikkelen door te werken aan bewustzijn van onszelf en van de wereld om ons heen. Bewustzijnsverruiming en bewustzijnsversnelling is wat wij leven en bieden. Het fundament van verandering en individuatie.

Verbonden.

We stellen ons open op vanuit het besef dat echte verbetering voortkomt uit diepere verbinding. Die krijgen we door te luisteren naar elkaar, de intentie erachter te begrijpen en ons oordeel op te schorten.

Regeneratief.

De Aarde wordt met een razend tempo uitgeput. Om dit om te keren is regeneratie nodig, in alles wat we doen. Om de balans te herstellen en de mensheid een duurzaam bestaan te bieden op deze plek die we delen.
Mahatma Gandhi

Kwaliteitsborging

Nobco logo
Kwaliteit en professionaliteit staan hoog in ons vaandel, mede daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO). Als werkgemeenschap hebben wij jaarlijks 8 bijeenkomsten waarin wij op verschillende niveau’s aan intervisie doen. Wij zijn compliant met de permanente educatie eisen van onze leveranciers.
De werkgemeenschap heeft 18 leden die geaccrediteerd zijn om met de ACT-meting© te werken, aangevuld met de ACT-Burnout©, de ACT-Young© en de ACT-Team© van Human Being Management. We werken inhoudelijk samen met als voorbeeld ons whitepaper over burnout-preventie en onze activiteiten voor de empowerment van het Onderwijs, waarover binnenkort ons whitepaper verschijnt. Aanvragen whitepapers? Mail naar info@iimproof.com
HBM nieuw logo
ODIN logo
De werkgemeenschap heeft 18 gecertificeerde ODC© professionals die tevens allen ervaren coach en/of therapeut zijn of gespecialiseerd zijn in teamcoaching of matching en selectie. Met ODIN Company bestaat al gedurende lange tijd een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Vanuit iimproof wordt de ODIN omgeving beschikbaar gesteld aan de gecertificeerde leden van de werkgemeenschap.

Persoonlijke profielen

Sara Bosman

Sara heeft een creatieve achtergrond. Ze heeft Theaterwetenschappen gestudeerd aan de UvA en Theatermaken aan de AHK. Vervolgens heeft zij in het bedrijfsleven ruim 10 jaar ervaring als coach, trainer en docent. Ze coacht professionals op zelfsturing en authenticiteit en geeft les op een post hbo voor psychodynamiek & coaching. Sara traint bestuurders en teams o.a. bij Nieuw Bestuur. Wat haar uniek maakt, is dat ze beschikt over een goede intuïtie en door haar creatieve achtergrond, direct interventies kan inzetten. “In de samenwerking met iimproof vind ik een mooie combinatie van ‘tot de kern komen’ en de vertaalslag naar de praktijk voor het coachen”. 
 
 
 
Sara

Jurriaan Callenbach

Jurriaan zet zich gedreven, betrokken, positief en enthousiast in om personen en organisaties te helpen buiten de bestaande kaders te kijken. Continu zoekend naar verborgen potentieel helpt hij individuen en teams om eruit te halen wat erin zit. Soms door de onderlinge samenwerking en communicatie te verbeteren, soms door te helpen met jezelf beter leren kennen en zo verbinding met jezelf te vergroten. Jurriaan heeft ruime ervaring in samenwerkingsvraagstukken, business development en sales-/accountmanagement. Deze kennis zet hij graag in om te coachen of adviseren.
 
 
 
Jurriaan

Marlou Elsen

Marlou is een scherpzinnig begeleider met 25 jaar ervaring in private en publieke organisaties. Goed leiderschap stimuleren is haar drijfveer. Als mensen van betekenis kunnen zijn, tot hun recht komen, hun talenten kunnen inzetten dan gaan ze swingen en vormen zij met elkaar een toekomstbestendige organisatie. Marlou was 6 jaar in dienst bij KPN Telecom als managementtrainer. Sinds 1993 is zij zelfstandig organisatiecoach met een tussenstap van 5 jaar als franchisenemer bij School voor Coaching. Zij is beleidingskundige, docent en maatschappelijk werker en volgde vele trainingen op het gebied van veranderkunde en bewustzijnsontwikkeling. 
 
 

Sherida Heilbron

Sherida is volwassen-, jongerencoach en kindertherapeut en heeft de expertise ontwikkeld om mensen te begeleiden ongeacht hun leeftijd. Al meer dan 10 jaar werkt ze op haar warme, krachtige en betrokken wijze; ze enthousiasmeert en stimuleert een ieder om te leven en te werken vanuit hun eigen bron. De cliënt staat centraal, de benadering is oplossings-, ontwikkelings- en systeemgericht in zowel coaching als training. Haar professionele scholing is integratieve kindertherapie, ontwikkelingsgericht coachen en trainen, NLP, individueel systemisch werk.
 
 
Sherida5

Heleen van der Hulst

Heleen is als Manager P&O dicht betrokken bij ontwikkeling en welzijn van medewerkers. Dat inspireerde haar om te onderzoeken wat een medewerker nu succesvol en gelukkig maakt. In haar werk als Manager P&O is zij verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en met het succesvol maken van teams en de organisatie als geheel. Daarnaast wil zij als coach mensen helpen het beste uit zichzelf te halen door vooral heel dicht bij zichzelf te komen. “iimproof inspireert mij door de authentieke en natuurlijke kijk op coaching & ontwikkeling en geeft mij een prachtig en krachtig netwerk van collega coaches.”
 
 
 
Heleen

Egon Hus

Egon is oprichter en eigenaar van iimproof en een ervaren coach met bedrijfskundige achtergrond. Zijn specialiteit ligt in het bieden van een ontdekkingsreis. Vanuit authenticiteit achterhalen welk talent er is en welk verborgen talent meer kan worden benut. Bijvoorbeeld door het loslaten van aangeleerd gedrag. Met zijn brede ervaring in zowel overheid als bedrijfsleven weet hij zich goed in te leven. Zijn coachingstijl kan omschreven worden als oordeelloos luisterend, neutrale vragen stellend met de finesse om op het juiste moment door te vragen. De cliënt duurzaam resultaat laten bereiken staat bij hem centraal. Gezonder, gelukkiger, krachtiger.
 
Egon Italy crop

Andries Kooijman

Andries is docent aan Hogeschool InHolland met ruime ervaring in Business IT, agile methodieken en leiding geven aan professionals. Hij geeft les aan een nieuwe generatie Business IT studenten en coacht ze in hun persoonlijke ontwikkeling. De ACT Young meting is een waardevol instrument om jonge mensen al vroeg kennis met zichzelf te laten maken. Met ruim 30 jaar Aikido ervaring traint Andries wekelijks mensen in Aikido en de rol die het kan spelen in hun leven. Thema’s als stressbestendigheid, veerkracht en balans vormen de rode draad. Hij geeft ook Business Aikido workshops voor teams en individuen. Deelnemers ervaren hoe vaak ons hoofd nog los staat van ons lichaam. En wat voor mooie dingen je bereikt als je dit laat samenwerken.
 
Andries

Mireille Meijs

Mireille coacht op een zachte maar doelgerichte manier, waarbij ze warme betrokkenheid combineert met scherpe analyses. Ze heeft een creatieve achtergrond en is professioneel geschoold als coach en counselor. Vanuit deze basis werkt ze op verschillende niveaus: 1. Fysiek, door te doen. 2. Emotioneel, door te voelen. 3. Mentaal, op overtuigingen. 4. Spiritueel, vanuit zingeving. Een belangrijk onderdeel in de sessies is het versterken van het zelfvertrouwen. Hierdoor ontstaan de gewenste veranderingen van binnenuit en worden duurzame resultaten bereikt. Het is haar missie om mensen meer rust te laten ervaren, van overleven naar leven! 
 
 
Mireille

Margon de Molenaar-Backx

Margon heeft een achtergrond in de commercie (fast moving consumer goods) en als coach/trainer in het hoger onderwijs. Nu werkt ze als zelfstandige coach/trainer aan haar visie: een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. Dat een ieder doet waar hij/zij blij van wordt en volledig in zijn kracht staat. Te vaak zijn we bezig met wat anderen van ons verwachten. Iedere persoon is uniek en Margon gaat graag het onderzoek aan om iemands talenten helder te krijgen en welke patronen in de weg staan om deze talenten optimaal te benutten. Mensen ervaren Margon als authentiek, resultaatgericht, warm, betrokken en iemand die tot de essentie weet te komen. 
 
 
 

Barbara Nanninga

Barbara speelt direct in de situatie zonder mensen te kwetsen. Dit doet zij luchtig en als vanzelfsprekend waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat waar ruimte is voor vertrouwen en diepgang. “Met humor kan ik grote thema’s aansnijden en terugbrengen naar de essentie. En daarin vind ik ook de verbinding met de werkgemeenschap van iimproof. Ik maak gebruik van de aanwezige kennis en mogelijkheden om veranderingen in bijvoorbeeld de samenwerking te bewerkstelligen. Het is heel makkelijk open kaart te spelen omdat ik dit zelf ook doe. Hierdoor weet ik mensen te raken en de vinger op de zere plek te leggen”.
Barbara werkgemeenschap

Col Prevoo

Col heeft als psycholoog een particuliere praktijk en is hij in de GGZ werkzaam geweest als individueel-, systeem- en groepsbehandelaarVan zijn psychologische deskundigheid is door justitie en media regelmatig gebruik gemaakt. Hij is professioneel geschoold in Kinder– en Jeugd Psychologie, Klinische Psychologie, Psychoanalyse, RET en TA en het Jungiaans denkkader. Gecombineerd met zijn ervaringen uit het theater (theaterschool, klassiek balletdanser), de sport (principes van het judo), als senior trainer en coach is Col in staat mensen te laten begrijpen hoe ze in elkaar zitten en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Naar zichzelf en anderen.

Sharon van der Sluis

Sharon richt zich als talentmanager op professionals om al hun talenten te benutten en zich verder te ontwikkelen en geeft zij binnen organisaties richting en invulling aan de inzet van strategisch talentmanagement. In dit kader ontwikkelt en realiseert zij instrumenten die bijdragen aan het vinden, binden, boeien en laten doorgroeien van medewerkers. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring als (people) manager bij zowel de overheid als bij commerciële organisaties.Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk als Mindfulness Coach en Sofroloog en helpt zij mens en organisatie op het vlak van stressmanagement om beter om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. Het is haar missie om mensen te helpen meer rust te creëren om met meer bewustzijn en balans in het leven te staan.

Andy Tjon A Foek

Andy heeft een bedrijfskundige achtergrond en is een toegankelijke manager die vanuit verbinding, openheid en aandacht voor zijn omgeving, zich inzet om professionals vanuit hun kracht te laten acteren. Handelen vanuit je kracht, opent de weg om te excelleren. Andy heeft zijn ruime ervaring in verandermanagement, sales en accountmanagement opgedaan bij diverse bedrijven en zijn eigen bedrijf. Door een gezamenlijke inspanning tot een gewenst en succesvol resultaat komen, is wat hem drijft. “Door iimproof heb ik met ODC een instrument in handen gekregen, dat mij helpt om onze professionals in hun kracht te zetten.”
Andy werkgemeenschap

Hans Verboon

Hans is HR Manager vanuit de diepere behoefte om dagelijks bezig te zijn met wat mensen drijft. Hij krijgt daarbij voldoening uit het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Vanuit het besef dat hoeveel je mensen ook helpt, zij zelf de stap(pen) moeten zetten om zich te ontwikkelen. Hij heeft opleidingen gevolgd op het gebied van finance, sales en personeel & organisatie. Heeft brede ervaring in verschillende branches en is in staat om strategisch HR beleid te bepalen en te vertalen naar uitvoering. Hij heeft ruime ervaring in het op een bedrijfsmatige wijze coachen en is in opleiding om gerichter persoonlijk te coachen.
Hans.jpg

Peter van der Vliet

Peter is ervaren als opleidingskundige, coach en consultant en beschikt over een brede gereedschapskist. Hij werkt het liefst met mensen op ‘hete’ plekken. Zijn focus is mensen bij staan, al doende hun potentieel te ontwikkelen en zo meer impact te hebben. Door zijn inlevingsvermogen en handelingsrepertoire, van straatjongen tot wijze leraar, van vuilnisman tot inspirerend leider, is Peter in staat werkvloer en bestuurskamer te verbinden. Met humor als ’t kan, met vuur als ’t nodig is. Peter is mede-bedenker van de Bewustzijnversneller en vindt in de werkgemeenschap van iimproof een plek met inspirerende collega’s om samen meer impact te creëren. 
Peter.jpg

Leo van Walen

Leo is een ervaren manager die zijn ervaring heeft opgedaan in verschillende functies en diverse (eigen) bedrijven in de ICT branche. Zijn ervaring in Business Development, Sales- en Account-management en heel veel People Management hebben hem geleerd dat er altijd meer in mensen zit, dan er in eerste instantie uitkomt. Zijn streven is om mensen te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen zonder dat zij zichzelf verliezen en/of geweld aan doen. Door mensen meer gebruik te laten maken van hun natuurlijke krachten en ontwikkelbare talenten is er minder energie nodig om ze meer uit zichzelf te laten halen. In samenwerking met iimproof geven wij invulling aan “the right people in their strength on the right place”.
Leo werkgemeenschap
Scroll naar boven